Overstappen zorgverzekering blijkt te lonen

Overstappen zorgverzekering blijkt te lonen

Overstappen zorgverzekering blijkt te lonen. Afgelopen jaar stapten duizenden consumenten over naar een andere zorgverzekering. Zij deden dit omdat ze bij een andere verzekeraar niet alleen goedkoper uit waren, maar ook nog eens betere voorwaarden konden verwachten. Zo zie je bij verzekeraars van ziektekosten dat er onderling grote verschillen kunnen bestaan. Het is dan ook zaak om de verschillen goed te bekijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel vergelijkers dat dit een fluitje van een cent is.

Overstappen zorgverzekering blijkt te lonen

Zeker nu komend jaar alle zorgpremies weer met ongeveer €40 per jaar omhoog gaan zijn er weer veel mensen geïnteresseerd in een overstap. Er wordt voor de basisverzekering geen onderscheid gemaakt en dit betreft dan ook een vast pakket met zorg die aan iedereen hetzelfde wordt aangeboden. Met de aanvullende verzekeringen echter kan nog meer winst worden behaald. Hier zie je echt grote verschillen in vergoedingen en kosten per maand.

Eigen risico

Naar welke zorgverzekering je ook overstapt, het eigen risico is overal hetzelfde. Zeker voor jonge mensen die niets mankeren kan het interessant zijn om dit eigen risico te verhogen naar het maximale bedrag. Op deze manier betaal je een stuk minder premie per maand en bij sommige verzekeraars kun je dit per maand aan- en uit zetten. Zeker de moeite waard om eens goed naar te kijken.

Overstappen en zorgtoeslag

Een eventuele overstap naar een nieuwe zorgverzekeraar zal geen consequenties hebben voor de zorgtoeslag die je maandelijks ontvangt. Deze loopt gewoon als vanouds door en zul je zoals gebruikelijk op je rekening blijven ontvangen. Deze zorgtoeslag is immers inkomensafhankelijke en heeft niets te maken met het feit waar je verzekerd bent.

Zorgverzekering fors omhoog

Nu bekend is geworden dat de zorgpremie weer een stuk hoger wordt gaan al veel consumenten weer op jacht naar de goedkoopste van dit moment. Er wordt gekeken naar dekking en welke ziekenhuizen hun zorg aanbieden in je nieuwe pakket. Deze lijsten met ziekenhuizen waar een contract mee is afgesloten vind je op de websites van alle verzekeraars.