Zorgverzekering fors omhoog dit jaar

Zorgverzekering fors omhoog dit jaar

Zorgverzekering fors omhoog dit jaar. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de kosten voor je zorgpremie flink gaan stijgen dit jaar. Er wordt al gesproken over een stijging van rond de 10%, echter geven verschillende verzekeraars al aan dat verhoging boven dat percentage van 10 niet uitgesloten is.

Hoge kosten

Op deze manier rijzen de kosten om je te verzekeren tegen ziekte de pan uit en er wordt dan ook hardop gespeculeerd of het huidige systeem nog wel te handhaven is.

Andere landen

Omringende Europese landen laten zien dat het ouderwetse ziekenfonds systeem nog best goed functioneert. Alhoewel hier natuurlijk ook van alles op aan te merken valt blijkt dat het ´oude´ systeem een stuk beter is voor zieken dan het systeem wat nu in Nederland wordt gebruikt.

Zorgverzekering fors omhoog dit jaar

Zo heeft CZ al in een vroeg stadium aangegeven de premie met 8 euro per maand te gaan verhogen. Dat is nog maar een verhoging van 7,5%, echter is dit geen graadmeter voor de rest van de verzekeraars. Daarom is het zeker een optie om eens te gaan kijken of je niet beter kunt overstappen van verzekering.